Algemene voorwaarden - DSP-Ventures cvba BE0550.791.239

Versie: 22 januari 2024

Artikel 1. Toepassingsgebied

1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten die aangeboden worden door één of meerdere ondernemingen die onderdeel uitmaken van DSP-Ventures bv waaronder Ntriga en Kameleons (hierna: opdrachtnemer). Op elke offerte en factuur wordt verwezen naar deze voorwaarden. Door ondertekening van de offerte of de aanvaarding/betaling van de factuur erkent de opdrachtgever kennis genomen te hebben van en in te stemmen met deze voorwaarden.

1.2. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn enkel geldig indien uitdrukkelijk overeengekomen en vermeld in de overeenkomst.

1.3. Deze algemene voorwaarden vervangen elke andere overeenkomst omtrent hetzelfde voorwerp die tussen de partijen zou zijn gesloten. Deze algemene voorwaarden hebben voorrang op de algemene en/of andere voorwaarden van de opdrachtgever, zelfs indien deze bepalen dat zij als enige gelden.

1.4. Indien opdrachtnemer persoonsgegevens verwerkt namens de opdrachtgever, is de verwerkersovereenkomst opgenomen in bijlage 2 bij deze algemene voorwaarden van toepassing op deze verwerking(en). Deze verwerkersovereenkomst maakt integraal en onlosmakelijk onderdeel uit van de algemene voorwaarden. De toepasselijkheid van de algemene of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

1.5 Opdrachtnemer is als enige en exclusief verantwoordelijk voor de diensten die haar werknemers en/of bestuurders leveren. Niemand anders dan opdrachtnemer zal enige persoonlijke verantwoordelijkheid hebben voor de diensten die zij namens opdrachtnemer hebben geleverd. Opdrachtgever aanvaardt geen vordering in te stellen tegen enig ander persoon dan opdrachtnemer met betrekking tot deze diensten.

Artikel 2. Offerte en overeenkomst

2.1. De door opdrachtnemer gemaakte offertes zijn geldig gedurende 30 dagen, daarna hebben zij louter een informatieve waarde.

2.2. Alle vermelde prijzen zijn nettoprijzen exclusief BTW. Alle taksen, rechten en kosten, verschuldigd bij de (op)levering of nadien, vallen ten laste van de opdrachtgever.

2.3. De offerte is enkel van toepassing op de opdracht zoals aangegeven en brengt geen enkele verbintenis voor toekomstige opdrachten met zich mee.

2.4. Een overeenkomst komt pas tot stand na aanvaarding van de offerte door de opdrachtgever.

2.5. Opdrachtnemer kan niet aan een offerte of overeenkomst worden gehouden indien de opdrachtgever redelijkerwijs kan begrijpen dat deze een kennelijke vergissing of verschrijving bevat.

2.6. Indien offertes zijn gebaseerd op de informatie die door de opdrachtgever is verstrekt, staat de opdrachtgever ervoor in dat zij alle essentiële informatie inzake opzet, uitvoering en de afronding van de opdracht tijdig en naar waarheid heeft verstrekt. Opdrachtnemer begrijpt dat afwijking hiervan aanleiding kan geven tot meerwerk.

2.7. Opdrachtgever verstrekt tijdig alle essentiële informatie inzake ingeplande updates door zijn leverancier van gekoppelde software. Opdrachtnemer kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele onderbrekingen als gevolg van deze updates en eventuele schade die hieruit voortvloeit.

Artikel 3. Facturatie en betaling

3.1. Projecten met een vaste prijs worden gefactureerd in termijnen op de in de overeenkomst of aanvullende afspraken aangegeven wijze.

3.2. Indien geen vaste prijs wordt overeengekomen, zal het honorarium worden vastgesteld op grond van de werkelijk bestede uren. Gegeven kostenramingen zijn altijd indicatief en kunnen afwijken van de werkelijke prestaties.

3.3. Diensten in regie zoals content-fill, projectmanagement, custom development, softwareupdates of andere verlopen aan het overeengekomen uurtarief en worden periodiek gefactureerd.

3.4. Abonnementen en licenties worden steeds bij aanvang gefactureerd voor de komende periode.

3.5. Indien een marketingovereenkomst voor het einde van de overeengekomen periode wordt beëindigd, wordt een verbrekingsvergoeding aangerekend gelijk aan 3 maanden beheer.

3.6. Projecten worden op basis van een voorschot, tussentijdse facturen en eindfactuur afgerekend. De periodiciteit is afhankelijk van de omvang van het project en wordt in de overeenkomst vastgelegd.

3.7. Voor projecten die na meerdere herinneringen niet op tijd worden voorzien van feedback door de klant, zullen de kosten in regie in rekening worden gebracht voor het opnieuw opstellen van een planning, communicatie en het opnieuw inwerken van de medewerkers.

Artikel 4. Termijnen en meerwerk

4.1. De door opdrachtnemer opgegeven uitvoeringstermijnen zijn slechts informatief. Overschrijding van deze termijnen geeft geen recht op schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.

4.2. Indien met de opdrachtgever een vaste prijs is overeengekomen, heeft deze vaste prijs slechts betrekking op de in de overeenkomst genoemde werkzaamheden en diensten. Aanvullende opdrachten en diensten vallen buiten de overeenkomst en worden automatisch aan de opdrachtgever in rekening gebracht.

4.3. De volgende omstandigheden kunnen aanleiding geven tot meerwerk:

Artikel 5. Betalingsmodaliteiten

5.1. Alle facturen zijn te betalen via overschrijving op het op de factuur vermelde rekeningnummer.

5.2. Tenzij anders vermeld op de factuur is een betalingstermijn van 14 dagen van toepassing.

5.3. Eventuele klachten dienen binnen de acht dagen na ontvangst van de factuur per aangetekend schrijven medegedeeld te worden.

5.4. Bij niet (tijdige) betaling van de door de opdrachtgever verschuldigde bedragen behoudt opdrachtnemer zich het recht voor de werkzaamheden op te schorten tot vereffening van de nog openstaande schuld. De opdrachtgever kan zich in dit geval niet beroepen op schadevergoedingen.

5.5. In geval van niet-betaling op de vervaldag zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest worden toegepast van 12% per jaar op het totale factuurbedrag.

5.6. Wanneer één of meerdere betalingen niet geregeld worden binnen de 15 dagen na vervaldag zal hierdoor van rechtswege en zonder ingebrekestelling een recht op schadevergoeding ontstaan waarbij het niet-betaalde bedrag forfaitair verhoogd wordt met 12% met een minimum van €50. Deze verhoging is gerechtvaardigd wegens de last, de moeilijkheden, de kosten van briefwisseling, tijdverlies, boekhoudkundige moeilijkheden en gebrek betreffende het beschikken over het niet-betaalde bedrag.

5.6. Totdat de opdrachtgever volledig en definitief heeft betaald, behoudt opdrachtnemer het volledige eigendomsrecht op de producten en diensten. Alle risico’s zijn evenwel ten laste van de opdrachtgever.

Artikel 6. Overige bepalingen

6.1. Zowel opdrachtnemer als de opdrachtgever aanvaarden elektronische communicatie (bijv. e-mail) als bewijsmiddel.

6.2. Eventuele klachten dienen binnen de acht dagen na ontvangst van de factuur per aangetekend schrijven medegedeeld te worden. Na deze termijn komt het bezwaar niet meer in aanmerking.

6.3. Alle kosten en verplichtingen verbonden aan softwarelicenties die specifiek aan het project toegewezen kunnen worden of aan registraties bij officiële overheidsinstanties vallen ten laste van de opdrachtgever. De informatie die opdrachtnemer hierover verstrekt is louter indicatief.

6.4. Indien één of meerdere bepalingen van deze voorwaarden niet toepasselijk zouden zijn, blijven de overige onverminderd van toepassing. De rechten en verplichtingen die uit de overeenkomst tussen opdrachtnemer en opdrachtgever voortvloeien kunnen noch gedeeltelijk, noch geheel worden overgedragen zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van opdrachtnemer.

6.5. Het Belgisch recht is van toepassing op alle overeenkomsten. Eventuele betwistingen vallen onder de bevoegdheid van de RPR Gent met de afdeling Brugge.

6.6. Opdrachtnemer heeft het recht om deze algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen. Wijzigingen gelden ook ten aanzien van reeds gesloten overeenkomsten. De meest actuele versie van de algemene voorwaarden is te allen tijde in te zien op de website van dspventures.com.

6.7. Indien opdrachtnemer een afwijking toestaat van deze voorwaarden, betekent dit niet dat deze bepalingen niet meer van toepassing zijn, of dat opdrachtnemer in enigerlei mate het recht zou verliezen om in andere gevallen de stipte naleving van de bepalingen van deze voorwaarden te verlangen.

Aanvullende voorwaarden i.v.m. infrastructuur en diensten (bijlage 1)

Artikel 1. Gebruikersvoorwaarden

1.1. De opdrachtgever zal zich ervan weerhouden de diensten te gebruiken of doen gebruiken voor onrechtmatige handelingen, het plegen van strafbare feiten en/of voor handelingen die in strijd zijn met deze gebruikersvoorwaarden of de algemene voorwaarden.

1.2. De opdrachtgever mag geen processen of handelingen toepassen waarvan hij redelijkerwijze kan vermoeden dat dit opdrachtnemer en/of klanten van opdrachtnemer hindert of het gebruik van diensten nadelig beïnvloedt.

1.3. De opdrachtgever is verantwoordelijk en aansprakelijk voor ieder gebruik van de geleverde diensten, onder meer de vertrouwelijkheid en het gebruik van zijn toegangscodes, e-mailadressen, …

1.4. De door opdrachtnemer ter beschikking gestelde infrastructuur mag in geen geval gebruikt worden voor het opslaan of verspreiden van illegale software. Het is ten strengste verboden om illegale software te verdelen via om het even welke hostingdienst aangeboden door opdrachtnemer. Indien dergelijke praktijken vastgesteld worden, kan onmiddellijk en zonder enig recht op schadevergoeding overgegaan worden tot stopzetting van de dienstverlening in kwestie.

1.5. Het verspreiden, beschikbaar stellen en aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals bijv. videobeelden, muziek, teksten, beeldmateriaal, … zonder voorafgaande toestemming van de auteur via de infrastructuur van opdrachtnemer, wordt eveneens beschouwd als een illegale activiteit waarbij dezelfde maatregelen worden genomen.

1.6. Het aanbieden van seksueel getinte inhoud die verboden wordt door het Belgisch recht zal in geen geval aanvaard worden door opdrachtnemer. Bij vaststelling van inbreuk op deze richtlijn zal onmiddellijk overgegaan worden tot het blokkeren van de toegang van de opdrachtgever tot deze gegevens en verwittiging van de bevoegde instanties. Dezelfde regeling geldt voor haatdragend, vulgair, racistisch getint, etnisch onverantwoord, discriminerend of ander tot deze noemer behorend materiaal.

1.7. Het verzenden van ongewenste massa e-mail (Spam – Unsolicited Commerce E-mail) via de server of een e-mailadres dat beheerd wordt door opdrachtnemer is ten strengste verboden. Het is eveneens niet toegestaan om via ongewenste massa e-mail te linken naar inhoud die beschikbaar is gesteld op de server. Bij vaststelling van activiteiten die ingaan tegen de wetgeving rond commerciële e-mails zal de betrokken account onmiddellijk worden afgesloten zonder enig recht op schadevergoeding.

Artikel 2. Technische projecten

2.1. Opdrachtnemer kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele tekortkomingen in de gegevens zoals die vermeld staan op de door opdrachtnemer ontwikkelde producten en/of diensten zoals websites en andere technische projecten. Dit geldt zowel voor de informatie die door opdrachtnemer zelf op de website of platform werd geplaatst als voor informatie afkomstig van de gebruikers (bijv. via een content management systeem) of d.m.v. automatisch ingelezen data afkomstig uit een uitwisseling met een CRM, ERP of andere externe software.

2.2. Opdrachtnemer biedt de ontwikkelde producten en/of diensten uitdrukkelijk aan “as is” (zoals ze online te raadplegen zijn). Voor de technische realisatie ervan wordt beroep gedaan op de meest aangewezen technieken in functie van het project. Opdrachtnemer kan evenwel niet aansprakelijk gesteld worden voor het (tijdelijk) uitvallen of eventueel disfunctioneren van het systeem.

2.3. Opdrachtnemer is niet verantwoordelijk voor links naar sites die beheerd worden door derden. Opdrachtnemer oefent geen enkele controle uit over de voorgenoemde websites en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot de inhoud ervan. De opname van links naar deze websites betekent niet dat opdrachtnemer de gegevens goedkeurt die deze sites bevatten en impliceert niet noodzakelijk een samenwerking tussen opdrachtnemer en de eigenaars van deze sites.

2.4. In geval dat de opdrachtgever materiaal op de door opdrachtnemer ontwikkelde website plaatst of aan opdrachtnemer aanlevert met het doel dit op de website te plaatsen of erin te verwerken, garandeert de opdrachtgever over alle rechten, inclusief reproductierechten, te beschikken van het materiaal (zoals oa. teksten, vertalingen, documenten, foto’s, video’s, grafische elementen, enz...).

2.5. De opdrachtgever gaat uitdrukkelijk akkoord met opname van het project in de communicatie en portfolio van opdrachtnemer.

2.6. De opzegging van een samenwerking dient steeds schriftelijk te worden gedaan, waarbij indien er geen overeengekomen looptijd werd gestipuleerd of het contract stilzwijgend werd verlengd, er een opzegtermijn van 3 maanden van toepassing is.

Artikel 3. Hosting en domeinnamen

3.1. Voor diensten met betrekking tot hosting en domeinnamen garandeert opdrachtnemer een aanvaardbare beschikbaarheid met inachtneming van het feit dat de aangeboden diensten in een gedeelde omgeving verstrekt worden, waarbij bepaalde handelingen van derden mogelijkerwijs niet onder de controle van opdrachtnemer vallen.

3.2. Domeinregistratie - De mogelijkheid van registratie van een domeinnaam wordt bepaald door nationale en internationale regels. Opdrachtnemer biedt geen garantie dat de gewenste domeinnaam geregistreerd zal kunnen worden, zelfs indien blijkt dat op het moment van de aanvraag de domeinnaam nog beschikbaar is. Wat de .be- domeinnamen betreft, verklaart de opdrachtgever zich uitdrukkelijk akkoord met de algemene voorwaarden voor eindgebruikers vastgelegd door DNS vzw, te raadplegen op www.dns.be.

3.3. Webhosting, e-mail, beveiliging - De opdrachtnemer kan niet aansprakelijk gesteld worden voor tijdelijke onbeschikbaarheid of verlies van data gedurende tijdelijke onbeschikbaarheid, noch voor schade ten gevolge van acties door derden die de voorziene beveiliging proberen te omzeilen. De opdrachtnemer voorziet een veilige omgeving voor deze diensten, gebruikmakend van een firewall en een beveiligde omgeving, maar kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden.

Artikel 4. Rechten van intellectuele eigendom en eigendomsrechten

4.1. Tenzij anders overeengekomen, komen alle uit de opdracht voortkomende rechten van intellectuele eigendom -waaronder het octrooirecht, het modelrecht en het auteursrecht- na betaling van de laatste schijf toe aan de opdrachtgever. Voor zover een dergelijk recht slechts verkregen kan worden door een depot of registratie, is uitsluitend de opdrachtgever daartoe bevoegd.

4.2. Tenzij anders overeengekomen, behoort niet tot de opdracht het uitvoeren van onderzoek naar het bestaan van rechten, waaronder octrooirechten, merkrechten, tekening- of modelrechten, auteursrechten of portretrechten van derden. Ditzelfde geldt voor een eventueel onderzoek naar de mogelijkheid van dergelijke beschermingsvormen voor de opdrachtgever.

4.3. Tenzij het werk er zich niet voor leent, is de opdrachtnemer te allen tijde gerechtigd om zijn/haar naam op of bij het werk te (laten) vermelden of verwijderen en is het de opdrachtgever niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming het werk zonder vermelding van de naam van de opdrachtnemer openbaar te maken of te verveelvoudigen.

4.4. Tenzij anders overeengekomen, blijven de in het kader van de opdracht door de opdrachtnemer tot stand gebrachte werktekeningen, illustraties, prototypes, maquettes, mallen, ontwerpen, ontwerpschetsen, films en andere materialen of (elektronische) bestanden, eigendom van de opdrachtnemer, ongeacht of deze aan de opdrachtgever of aan derden ter hand zijn gesteld.

4.5. De opdrachtnemer behoudt het recht om afbeeldingen of foto's van het ontwerp te gebruiken en te publiceren.

4.6. Na het voltooien van de opdracht hebben noch de opdrachtgever noch de opdrachtnemer jegens elkaar een bewaarplicht met betrekking tot de gebruikte materialen en gegevens.

Artikel 5. Aansprakelijkheid bij het verlenen van toegangscodes

5.1. Indien op verzoek van de opdrachtgever de FTP-gegevens aan de opdrachtgever worden overhandigd, dan erkent de opdrachtgever vanaf deze overhandiging volledig zelf verantwoordelijk te zijn met betrekking tot de inhoud en goede werking van de site, platform of tool. De opdrachtnemer sluit iedere aansprakelijkheid uit ten aanzien van de werking van de site, platform of tool en eventuele (gevolg)schade die ontstaan na het verlenen van de FTP-toegang. Dit geldt ook als niet zonder meer vast is komen te staan dat deze schade door toedoen van de opdrachtgever is ontstaan.

5.2 De opdrachtgever behandelt de toegangscodes vertrouwelijk en maakt deze slechts aan geautoriseerde personeelsleden kenbaar. De opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade of kosten die het gevolg zijn van misbruik dat van toegangscodes wordt gemaakt.

5.3. Mocht er na het verlenen van de FTP-toegang schade of andere gebreken zijn ontstaan, dan kan dit door de opdrachtnemer in regie worden onderzocht en opgelost.

Artikel 6. Garantie

6.1. Opdrachtnemer geeft een garantieperiode van 4 weken na oplevering van de developmentprojecten. Na afloop van deze periode worden eventuele openstaande of nieuwe zaken in regie opgelost.

6.2. Optioneel kan er gekozen worden voor een 2de tester waardoor de garantieperiode verlengd wordt tot 8 weken na oplevering.

6.3. Elk van onze projecten worden voorzien van monitoringsoftware. Indien de opdrachtgever proactieve monitoring wenst, kan hiervoor een apart onderhoudscontract worden afgesloten.

Artikel 7. Aansprakelijkheid

7.1. Behoudens in geval van opzet of grove schuld van opdrachtnemer is iedere aansprakelijkheid van opdrachtnemer beperkt tot een vergoeding van directe schade en is beperkt tot de factuurwaarde van de laatste factuur in verband met de diensten.
Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan de redelijke kosten die de opdrachtgever zou moeten maken om de prestatie van opdrachtnemer aan de overeenkomst te laten beantwoorden. Deze schade wordt echter niet vergoed indien de opdrachtgever de overeenkomst heeft ontbonden.

7.2. De opdrachtnemer kan niet aansprakelijk worden gehouden voor:

7.3. Aansprakelijkheid van opdrachtnemer wegens tekortkoming in de nakoming van een overeenkomst, ontstaat slechts indien de opdrachtgever opdrachtnemer onverwijld en deugdelijk schriftelijk in gebreke stelt, stellende daarbij een redelijke termijn ter zuivering van de tekortkoming en opdrachtnemer ook na die termijn toerekenbaar in de nakoming van zijn verplichtingen tekort blijft schieten. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat opdrachtnemer in staat is adequaat te reageren.




Aanvullende voorwaarden i.v.m. de verwerking van persoonsgegevens (bijlage 2)

Deze Verwerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die opdrachtnemer (hierna: verwerker) uitvoert ten behoeve van de opdrachtgever aan wie zij diensten levert (hierna: verwerkingsverantwoordelijke) en maakt integraal en onlosmakelijk onderdeel uit van de algemene voorwaarden.

Artikel 1. Onderwerp

1.1. De Verwerker verwerkt de door of via verwerkingsverantwoordelijke ter beschikking gestelde persoonsgegevens uitsluitend in opdracht van de verwerkingsverantwoordelijke in van de gecontracteerde diensten. Verwerker zal de persoonsgegevens in beginsel niet voor enig ander doel verwerken.

Artikel 2. Verplichtingen verwerker

2.1. De verwerker verwerkt gegevens ten behoeve van de verwerkingsverantwoordelijke. De zeggenschap over de persoonsgegevens verstrekt onder deze verwerkersovereenkomst, komt niet bij de verwerker te berusten.

2.2. Verwerker zal persoonsgegevens die haar in het kader van de overeenkomst ter beschikking zijn gesteld niet langer bewaren dan noodzakelijk is (I) voor de uitvoering van deze overeenkomst; of (II) om een op haar rustende (wettelijke) verplichting na te komen.

2.3. Op alle persoonsgegevens die verwerker van verwerkingsverantwoordelijke ontvangt en/of zelf verzamelt in het kader van deze verwerkersovereenkomst waarvan zij het vertrouwelijk karakter kennen of redelijkerwijs kunnen vermoeden, rust een geheimhoudingsplicht jegens derden behalve voor zover:

2.4. De verwerker spant zich in om passende technische en organisatorische maatregelen te nemen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens met als doel deze te beveiligen en beveiligd te houden tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking zoals onbevoegde kennisname, wijziging of aantasting van de persoonsgegevens.

Artikel 3. Verplichtingen verwerkingsverantwoordelijke

3.1. De verwerkingsverantwoordelijke voorziet de verwerker van de gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van de verwerking.

3.2. De Verwerkingsverantwoordelijke documenteert schriftelijk de eventuele instructies betreffende de verwerking van de gegevens door de verwerker.

Artikel 4. Meldplicht datalekken en beveiligingsincidenten

4.1. Rekening houdend met de aard van de verwerking en de hem ter beschikking staande informatie zal verwerker binnen redelijke termijn nadat hij kennis heeft genomen van een inbreuk in verband met persoonsgegevens, hierover verwerkingsverantwoordelijke informeren. Verwerker zal daarbij - voor zover mogelijk - alle informatie verschaffen waarover hij beschikt.

4.2. De verwerker zal het doen van meldingen in het kader van inbreuken aan de toezichthouder(s), in beginsel overlaten aan de verwerkingsverantwoordelijke.

Artikel 5. Informeren van betrokkenen

5.1. Verwerker zal haar volledige medewerking verlenen opdat verwerkingsverantwoordelijke kan voldoen aan zijn wettelijke verplichtingen in het geval dat een betrokkene zijn rechten uitoefent op grond van de AVG of andere toepasselijke regelgeving betreffende de verwerking van persoonsgegevens.

5.2. Indien een betrokkene met betrekking tot de uitvoering van zijn rechten onder de AVG direct contact opneemt met verwerker, dan gaat verwerker hier - behoudens uitdrukkelijke andersluidende instructie van verwerkingsverantwoordelijke - in eerste instantie niet (inhoudelijk) op in, maar bericht hij dit eerst aan verwerkingsverantwoordelijke met een verzoek om nadere instructies.

Artikel 6. Wijziging en beëindigen Verwerkersovereenkomst

6.1. Wijziging van deze verwerkersovereenkomst kan enkel plaatsvinden als deze schriftelijk tussen beide partijen aanvaard en ondertekend wordt. Enig uitzondering hierop is dat verwerker de overeenkomst eenzijdig kan aanpassen indien wettelijke bepalingen dat vragen of in het geval er andere minimumeisen gaan gelden voor verwerker.

6.2. Zodra de samenwerking - om welke reden dan ook - is beëindigd, zal de verwerker naar keuze van de verwerkingsverantwoordelijke (i) alle of een door verwerkingsverantwoordelijke bepaald gedeelte van haar in het kader van deze verwerkersovereenkomst ter beschikking gestelde persoonsgegevens aan de verwerkingsverantwoordelijke ter beschikking stellen, (ii) de persoonsgegevens die zij van de verwerkingsverantwoordelijke heeft ontvangen vernietigen. Deze werkzaamheden moeten, binnen een nader overeen te komen redelijke termijn, uitgevoerd worden.

6.3. Verwerker en verwerkingsverantwoordelijke informeren elkaar ogenblikkelijk indien een faillissement dreigt dan wel surseance van betaling, zodat de andere partij tijdig kan beslissen over de persoonsgegevens.

Artikel 7. Aansprakelijkheid

7.1. Indien verwerker tekortschiet in de nakoming van de verplichting uit deze verwerkersovereenkomst kan Verwerkingsverantwoordelijke haar in gebreke stellen. Ingebrekestelling geschiedt schriftelijk, waarbij aan de verwerker een redelijke termijn wordt gegund om alsnog haar verplichtingen na te komen.

7.2. Verwerker is slechts aansprakelijk voor aantoonbare en directe schade als gevolg van een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de verwerkersovereenkomst. De totale aansprakelijkheid van verwerker in verband met toerekenbare tekortkoming in de nakoming van een overeenkomst, onrechtmatige daad of welke rechtsgrond dan ook, is (cumulatief) beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval uit hoofde van de door verwerker gesloten aansprakelijkheidsverzekering(en) wordt uitbetaald. Indien om welke reden dan ook geen uitkering krachtens bedoelde verzekering mocht plaatsvinden, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot maximaal het bedrag van de door verwerker ontvangen vergoedingen voor de werkzaamheden onder deze verwerkersovereenkomst over de laatste 3 maanden voorafgaande aan de schadeveroorzakende gebeurtenis. Elke vordering jegens verwerker verjaart 12 maanden nadat de gelaedeerde partij op de hoogte was of behoorde te zijn van het schadetoebrengende feit.

7.3. Verwerker is niet aansprakelijk voor enige andere schade dan in lid 2 opgenomen. Verwerkingsverantwoordelijke vrijwaart verwerker voor aanspraken op grond van zulke schade. De vrijwaring geldt niet alleen voor de schade die derden hebben geleden, maar tevens voor de kosten die verwerker moet maken in een eventuele juridische procedure, zoals griffierechten en kosten voor een advocaat, en eventuele boetes die aan Verwerker worden opgelegd.

Artikel 8. Overige bepalingen

8.1. Indien een of meer bepalingen uit deze verwerkersovereenkomst niet rechtsgeldig blijkt te zijn, zal de verwerkersovereenkomst voor het overige van kracht blijven. Partijen zullen overleg plegen over de niet geldende bepaling(en) en een vervangende regeling treffen die wel rechtsgeldig is en bovendien zoveel mogelijk aansluit bij de strekking van de niet-rechtsgeldige bepaling.

8.2. Deze verwerkersovereenkomst heeft voorrang op tegenstrijdige of andersluidende voorwaarden van de opdrachtgever.